Mihin SwingIO-palvelua käytetään?

Kokosimme muutamia mielenkiintoisia tilastotietoja siitä, mihin ja miten asiakkaamme käyttävät SwingIO-palvelua. Ne osoittavat hyvin sen, miten mukautuvasta sovelluksesta onkaan kyse kun toimialojakin on saman tuotteen käyttäjissä hyvin monenkirjava joukko. Myös käyttöaste vaihtelee yli 2000 kirjauksen kuukausitahdista pariin kirjaukseen kuussa.

Yleisimmin käytössä on 1 päiväkirja. Kirjaustyyppejä on yleensä käytössä ainakin 4, enimmillään jopa 21 erilaista. Niissä käytetään itse määriteltyjä tietokenttiä, joita on vähintään 4 per asiakas, enimmillään kuitenkin jopa 141 erilaista! Esimerkiksi alla olevassa Huoltopyyntö -esimerkkikirjauksessa on omia kenttiä 3: Huoltotyyppi, Laite sekä Paikka.

Esimerkki huoltopyynnöstä SwingIO-palvelussa

Kehitysidea ja Laatuhavainto ovat useimmin käytetyt kirjaustyypin nimet. Myös erilaiset Poikkeamat sekä Huoltopyyntö, Reklamaatio, Asiakaspalaute, Aloite ja Muistio ovat monella käytössä.

Toimialoista elintarvikeala ja metalliteollisuus nousevat selkeästi esille, mutta rinnalla on kirjava joukko monenlaista muutakin teollisuutta ja tuotantoa, joissa mukana myöskin palveluliiketoimintaa.

Missä osa-alueella teidän yrityksessänne on tiedonkulussa parantamisen varaa? Jos kiinnostuit uudenlaisesta tavasta viestiä ja kerätä tietoa, kurkkaa SwingIO-sivut ja varaa vaikka esittely niin kerromme lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *